23/2 Dhr. A.J. Knol
17/4 Dhr. H. Wilderdijk
Koorreis naar Parijs E-mail

Zeer succesvolle concertreis Hervormd Kerkkoor Kampen
Het Hervormd Kerkkoor Kampen is maandag terug gekomen van een 4 daagse koorreis naar Parijs.

De reis is zeer goed verlopen en het koor heeft een hoop van de Franse hoofdstad gezien.

Zaterdagmiddag mocht het Hervormd Kerkkoor Kampen een concert verzorgen in de Saint Sulpice aansluitend op de mis die op zaterdagmiddag om 12 uur wordt gegeven.Opgesteld in het koor van de kerk klonk al snel Tollite Hostias en de aanwezige toeristen en kerkgangers kwamen nieuwsgierig in het koor zitten.et concert verliep voorspoedig en over het aantal luisteraars mocht het koor niet klagen. Als laatste lied was gekozen voor U zij de Glorie.

Toen het koor omgekleed was en nog even zat na te genieten van het concert in die mooie kerk, begon één van de Franse luisteraars te zingen voor het koor… À Toi la gloire (U zij de glorie) het hele koor neuriede mee en zong het refrein mee.Aan het einde bedankte ze het koor en gaf het een zegen mee voor de rest van de reis. Bijzonder!

De volgende dag was het op naar de Saint Eustache. De op 1 na grootste kerk van Parijs.
Wat is het bijzonder om daar op het prikbord de aankondiging te zien hangen dat een kamper koor daar zingt. Het ruim tachtig zangers tellende koor werd hartelijk verwelkomd door de pastoor.

Na het omkleden bleek de koster nog een verzoeknummer te hebben ingediend namelijk het Wilhelmus.
Uiteraard werd hier direct gehoor aan gegeven en vormde ons volkslied het indrukwekkende begin van het concert.
Ook hier kwamen naast de meegereisde supporters, vele belangstellenden en toeristen luisteren
Het programma was gevarieerd met Taizé en frans-talige stukken maar ook engels-talig en Nederlandstalige stukken.
En niet te vergeten, ook hier, 2 prachtige orgelsolo’s gespeeld door Harry Hamer en Gerwin van der Plaats.

Een warm applaus van het toegestroomde publiek vormde het besluit.
Nog voor het omkleden kwam de vraag of het koor volgend jaar weer wil komen zingen!

Het koor kijkt hiermee terug op 2 prachtige concerten in twee heel indrukwekkende kerken en ontmoetingen die misschien nog wel een grotere indruk hebben gemaakt.

Foto's van deze unieke koorreis van:
Anita Op de Dijk
 Tinneke Hellendoorn