20/12 Mw. M. Post
Home arrow Muzikalestaf

Dirigent Harry Hamer

Biografie:

Harry Hamer ( * 4 maart 1956 te Kampen )

Zijn voorliefde voor orgelklanken openbaarde zich al op zeer jeugdige leeftijd. Als 5-jarige werd dan ook begonnen met harmoniumlessen o.l.v. de heren Jan Bosch en Lammert Neijmeijer. Na het volgen van de eerste orgellessen, die hij ontving van Henk Sleurink, werd hij  op zijn 16e benoemd tot organist van de Gereformeerde Nieuwe Kerk te Kampen. In 1972 behaalde Harry Hamer zijn diploma kerkelijk orgelspel van de Gereformeerde Organistenvereniging en legde daarmee de basis voor een studie aan het Conservatorium te Zwolle o.l.v. Jaap Dragt(orgel), Cees van Dalen(piano) en Jos Leussink(koordirectie). Dit resulteerde in het behalen van het einddiploma  C (solistendiploma) en het praktijkdiploma kerkmuziek, alsmede een speciale aantekening voor improvisatie.

Sinds 1 november 1976 is Harry Hamer werkzaam als docent orgel, piano, improvisatie, theorie en koordirectie aan “Quintus” centrum voor kunsteducatie te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van het Hervormd Kerkkoor Kampen en het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten en is actief als concertorganist.

Als vaste begeleider van veel koren is hij vaak via de media te beluisteren. In het bekende televisieprogramma “Nederland Zingt” is hij regelmatig te zien als organist, pianist en dirigent. Tevens brengt hij adviezen uit bij restauratie en nieuwbouw van orgels. Concertreizen brachten hem o.a. in Duitsland, België, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Hongarije, Roemenie, Canada en de V.S. Ook het arrangeren  en componeren van muziek behoort tot zijn werkzaamheden.

Het aantal geluidsdragers waar hij aan heeft meegewerkt als orgelsolist, begeleidend organist en pianist inmiddels ruim de 170 is gepasseerd. Tijdens zijn 40 jarig jubileum als organist werd hij vanwege zijn verdiensten voor de orgel - en koorcultuur benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Als Hervormd Kerkkoor zijn we zeer content met Harry Hamer als dirigent.

Website : Harry Hamer

< Vorige