20/12 Mw. M. Post
30/12 Mw. A. Selles
Home arrow Muzikalestaf arrow Organist Gerwin van der Plaats

Met ingang van 1 oktober 2008 is Gerwin van der Plaats aangesteld als vaste koor- begeleider van het Hervormd Kerkkoor Kampen. Zijn eerste medewerking was op 5 oktober 2008 met een jeugddienst in de Bovenkerk te Kampen. Wij hopen op een prettige en langdurige samenwerking.

Gerwin van der Plaats werkt veel samen met onze dirigent Harry Hamer en begeleide ons koor op orgel tijdens de koorreis naar Oostenrijk- Hongarije en Duitsland, het daarna gehouden benefiet concert, de cd opname “Jesus remember me” ,het Air Gunner concert te Dronten en ons jubileumconcert in maart j.l.

Biografie.

Gerwin van der Plaats kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein.

Gerwin’s kennelijke talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet. Later kreeg hij les van Harry Hamer en Geert Bierling, volgde een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling en Henko de Berg (improvisatie). Gerwin is als vaste organist verbonden aan drie kerkelijke gemeenten. Hij is nu als dirigent verbonden aan een 4-tal koren en -als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- van het Christelijk Kamper Mannenkoor “Door Eendracht Verbonden”. Daarnaast is hij vaste begeleider van enkele koren en bij “Zingend naar de Zondag” te Stadskanaal.

Concertreizen werden gemaakt naar België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Gerwin was verschillende malen te beluisteren op de radio en werkte ook mee aan diverse radio- en cd-opnamen.

Website: Gerwin van der Plaats

Volgende >