22/4 Dhr. J.H. Hulleman
14/7 Dhr. H. Kroeze
16/7 H.J.B. Dokter
22/7 Dhr. D.P.A. Edelenbos

Het Hervormd Kerkkoor Kampen bestaat 7 maart 2013, 75 jaar. Dat hebben  we uitgebreid gevierd met een groots en feestelijk jubileumconcert op zaterdag 9 maart in de Bovenkerk in Kampen. Het is een heel bijzonder concert geworden, niet alleen omdat we ons jubileum vieren, maar ook omdat we omringt worden door diverse beroepsmusici.
Het koor werd begeleid door het  “Groot Nationaal Strijkorkest” met als concertmeester Martin de Deugd, maar ook door Johan Bredewout op vleugel en onze vaste begeleidend organist Gerwin van der Plaats achter het orgel. Verder werken mee : sopraan Annemet Lems, Maurice van Dijk als trompettist en Hendrie Westra met een marimba en pauken. Het geheel heeft onder leiding gestaan van onze dirigent Harry Hamer.

De liederen waar we voor gekozen hadden, zijn een weerspiegeling van de liederen die we zingen in de diensten. Zo hebben we o.a. gezongen het Gloria van Vivaldi, een 3 tal psalmbewerkingen van Johan Bredewout maar ook een paascantate en een aantal gospels. Het geeft een goed beeld van ons koor.

We mogen terugkijken op een prachtig jubileumconcert. Er waren genodigden uit binnen- en buitenland aanwezigen en een hele grote schare belangstellenden. Reacties uit het publiek waren zeer lovend, het bleek een afwisselend en indrukwekkend geheel te zijn geweest.

In ons jubileumjaar hopen we verder nog een cd op te nemen en die zal in het najaar 2013 gepresenteerd worden. Ook zijn we gevraagd mee te werken aan een concert in de Grote kerk van Hasselt op 17 mei, waar een mannenkoor uit Mariënberg hun 7,5 jarig jubileum gaat vieren. In het najaar, om precies te zijn op 5 oktober, geven we nog een groots concert in de Grote Kerk van Strijen samen met het Hoeksewaards Mannenkoor. Met dit concert hopen we ons jubileumjaar feestelijk af te sluiten

De foto's van het concert kunt u HIER vinden.

< Vorige   Volgende >