22/4 Dhr. J.H. Hulleman
16/7 H.J.B. Dokter
22/7 Dhr. D.P.A. Edelenbos
Home arrow Het koor

Koorreis naar België groot succes.

Op uitnodiging van het koor Cantiga uit Tielt, België  zijn het Hervormd Kerkkoor uit Kampen en het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten vrijdag 5 november 2010, in drie bussen, met 150 personen vertrokken richting België. Beide koren hebben zowel, in Tielt als in Gent een concert gegeven. De twee koren staan onder leiding van Harry Hamer en voor deze gelegenheid waren ze gevormd tot één koor.
Gerwin van der Plaats deed de koorbegeleiding op het orgel.

In Tielt kon een goedgevulde St. Pieterskerk genieten van een prachtig optreden. Het koor Cantiga uit Tielt  verleende ook haar medewerking, daarbij hadden de drie koren nog gezamenlijke stukken ingestudeerd. De goede uitvoering van het bijzondere repertoire maakte grote indruk op het publiek.
De medewerking van een koper ensemble, de orgel- en piano begeleiding en de orgelsolo’s door Gerwin van der Plaats zorgden voor een feestelijke muzikale omlijsting. Meerdere keren klonk er applaus.

In Gent werd de volgende dag een lunchconcert gegeven  in de St.Baafskathedraal.
Ook in deze kathedraal trok het  koor aardig wat publiek.
Grote groepen passanten bezichtigden de kerk, en namen plaats om te luisteren naar dit
lunchconcert. Ook hier werd waardering uitgedrukt in tussentijds applaus.
Gerwin van der Plaats bespeelde het uitzonderlijk fraaie orgel van de kathedraal.
De reisleiding, dirigent Harry Hamer en de leden van het koor, kunnen terugkijken op een geslaagde koorreis. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat dit koor in deze samenstelling
België aandeed.

Foto's van deze concertreis vindt u HIER

Volgende >